ПАСКА УКРАЇНСЬКА

ПАСКА УКРАЇНСЬКА КЛАСИЧНА

Па́ска — обрядовий здобний хліб, традиційно готується до Великодня. Впродовж століть, разом з пофарбованими крашанками, складає типовий атрибут великодніх свят українців. Паски зазвичай випікають для кожного члена родини, різних розмірів, і обов`язково одну велику — для всіх. І буде чудово, якщо ви знайдете час, щоб створити справжнє смачне диво і головну окрасу свята – розкішну паску! Пропонуємо Вам класичний український рецепт з використанням традиційних інгредієнтів, включаючи маргарин ТМ "Щедро". Рецепт розрахований на 4 середніх паски (загальна маса 1 кг).

Інгредієнти

Борошно 250 г
Яйця курячі середнього розміру 3 шт.
Молоко 100 мл
Сухофрукти (в’ялена журавлина та родзинки) 80 г
Цукор 100 г
Маргарин «Пампушок» ТМ «Щедро» 80 г
Дрі́жджі (сухі) 50 г
Сметана 20 мл
Коньяк 40 мл
Для прикрашання:
Цукрова пудра 100 г
Посипання для пасок, подрібнені горіхи за смаком
Інгредієнти для паски
Крок 1

Завчасно підготувати сухофрукти. Промити та залити алкоголем щонайменше за день до використання.

Приготувати Паску
Крок 2

Просіяти борошно з дріжджами і цукром. Влити трішки теплого молока.

Приготувати Паску
Крок 3

Додати одне яйце повністю, та ще з двох – тільки жовтки (відокремлені білки залишаємо для приготування глазурі), розтоплений маргарин «Пампушок» ТМ «Щедро» та сметану.

Приготувати Паску
Крок 4

Додаємо до суміші попередньо замочені в алкоголі сухофрукти і замішуємо гладке, еластичне тісто. Потім залишаємо його підходити у теплому місці щонайменше на годину.

ТОРТ Паску
Крок 5

Потроху додаючи залишки борошна замісити гладке, еластичне тісто. Залишити тісто підходити у теплому місці щонайменше на годину.

Приготувати Паску
Крок 6

Підготувати форми, змастити внутрішнью поверхню маргарином (при використані металевих форм це обов`язково!). Готове тісто розподіляємо у форми, заповнюючи їх не більше, ніж на третину. Накрити чистим рушничком і почекати поки тісто збільшиться в двічі.

Приготувати Паску
Крок 7

Випікаємо за температури 200 ◦С 30-40 хвилин. В залежності від виду форми (паперова, силіковнова, металева), час випікання може трохи відрізнятися.

Приготувати Паску
Крок 8

Збиваємо яєчні білки з цукровою пудрою в міксері для отримання пишної блискучої маси (20-30 хвилин). Готові паски покриваємо білковою глазур’ю, прикрашаємо за бажанням.

Приготувати Паску
Смачного!