Па́ска — обрядовий здобний хліб, традиційно готується до Великодня. Впродовж століть, разом з пофарбованими крашанками, складає типовий атрибут великодніх свят українців. Паски зазвичай випікають для кожного члена родини, різних розмірів, і обов`язково одну велику — для всіх. І буде чудово, якщо ви знайдете час, щоб створити справжнє смачне диво і головну окрасу свята – розкішну паску! Пропонуємо Вам класичний український рецепт з використанням традиційних інгредієнтів, включаючи маргарин ТМ "Щедро". Рецепт розрахований на 4 середніх паски (загальна маса 1 кг).
Завчасно підготувати сухофрукти. Промити та залити алкоголем щонайменше за день до використання.
Просіяти борошно з дріжджами і цукром. Влити трішки теплого молока.
Додати одне яйце повністю, та ще з двох – тільки жовтки (відокремлені білки залишаємо для приготування глазурі), розтоплений маргарин «Пампушок» ТМ «Щедро» та сметану.
Додаємо до суміші попередньо замочені в алкоголі сухофрукти і замішуємо гладке, еластичне тісто. Потім залишаємо його підходити у теплому місці щонайменше на годину.
Потроху додаючи залишки борошна замісити гладке, еластичне тісто. Залишити тісто підходити у теплому місці щонайменше на годину.
Підготувати форми, змастити внутрішнью поверхню маргарином (при використані металевих форм це обов`язково!). Готове тісто розподіляємо у форми, заповнюючи їх не більше, ніж на третину. Накрити чистим рушничком і почекати поки тісто збільшиться в двічі.
Випікаємо за температури 200 ◦С 30-40 хвилин. В залежності від виду форми (паперова, силіковнова, металева), час випікання може трохи відрізнятися.
Збиваємо яєчні білки з цукровою пудрою в міксері для отримання пишної блискучої маси (20-30 хвилин). Готові паски покриваємо білковою глазур’ю, прикрашаємо за бажанням.