Аби уникнути деяких загальних помилок, корисно пам’ятати наступне:
- Перед тим як розпочати роботу, варто пересвідчитися, що всі необхідні продукти та посуд під рукою. Тому розпочніть приготування з підготовки всіх інгредієнтів. Перш за все прочитайте уважно перелік всіх необхідних продуктів та спосіб приготування. Читайте рецепт до кінця! Часто господині не обтяжують себе цим, і, як результат, - повна катастрофа на кухні, якщо наступний крок вимагав, наприклад, передчасної підготовки. Прочитавши рецепт повністю, Ви наперед будете знати, що, як і коли необхідно зробити. Всього лишень 3-5 додаткових хвилин на підготовку врятують вас від безглуздих витрат часу та продуктів на невдалий десерт.
- На початку своїх кулінарних експериментів намагайтеся суворо дотримуватися рецепту – не вносьте змін на власний розсуд.
- Завжди користуйтеся формою вказаного розміру, інакше результати можуть бути непередбачуваними.
- Мафіни стовідсотково вийдуть гарної форми, якщо помістити паперові формочки у силіконові або у спеціальну форму для випічки мафінів.
- Розм’якшений маргарин (масло) – це маргарин кімнатної температури (і досяг він цієї температури, знаходячись на столі), який у жодному випадку не має підтанути. Якщо маргарин підігріти у мікрохвильовій пічці, то ваша випічка вийде важкою і жирною. Якщо розм’якшений маргарин правильної консистенції, то під час надавлювання пальцем поглиблення залишається, але маргарин буде тримати форму.
- Для того аби з бісквітного тіста не зникли бульбашки повітря, працювати з ним необхідно швидко та обережно. Бісквітне тісто не можна зберігати. Після того як замісили, відразу випікайте.
- Під час випікання основи для пирога залишайте невеликий шматочок тіста для маскування тріщин, що можуть виникнути. Така заготовка, подрібнена до крихт, дозволить замаскувати тріщини у верхньому коржі.