ГОЛОВНЕ – ЦЕ ПІДГОТОВКА

preparation

    Аби уникнути деяких загальних помилок, корисно пам’ятати наступне:

  • Перед тим як розпочати роботу, варто пересвідчитися, що всі необхідні продукти та посуд під рукою. Тому розпочніть приготування з підготовки всіх інгредієнтів. Перш за все прочитайте уважно перелік всіх необхідних продуктів та спосіб приготування. Читайте рецепт до кінця! Часто господині не обтяжують себе цим, і, як результат, - повна катастрофа на кухні, якщо наступний крок вимагав, наприклад, передчасної підготовки. Прочитавши рецепт повністю, Ви наперед будете знати, що, як і коли необхідно зробити. Всього лишень 3-5 додаткових хвилин на підготовку врятують вас від безглуздих витрат часу та продуктів на невдалий десерт.
  • На початку своїх кулінарних експериментів намагайтеся суворо дотримуватися рецепту – не вносьте змін на власний розсуд.
  • Завжди користуйтеся формою вказаного розміру, інакше результати можуть бути непередбачуваними.
  • Мафіни стовідсотково вийдуть гарної форми, якщо помістити паперові формочки у силіконові або у спеціальну форму для випічки мафінів.
  • Розм’якшений маргарин (масло) – це маргарин кімнатної температури (і досяг він цієї температури, знаходячись на столі), який у жодному випадку не має підтанути. Якщо маргарин підігріти у мікрохвильовій пічці, то ваша випічка вийде важкою і жирною. Якщо розм’якшений маргарин правильної консистенції, то під час надавлювання пальцем поглиблення залишається, але маргарин буде тримати форму.
  • Для того аби з бісквітного тіста не зникли бульбашки повітря, працювати з ним необхідно швидко та обережно. Бісквітне тісто не можна зберігати. Після того як замісили, відразу випікайте.
  • Під час випікання основи для пирога залишайте невеликий шматочок тіста для маскування тріщин, що можуть виникнути. Така заготовка, подрібнена до крихт, дозволить замаскувати тріщини у верхньому коржі.

КОРИСНІ ПОРАДИ З ВИПІЧКИ

bake
  • Перед початком приготування нагрійте духовку до вказаної у рецепті температури та почекайте ще 10-20 хвилин. За цей час температура рівномірно розподілиться по печі і заготовка пропечеться ідеально. Не відкривайте дверці духовки (аби не потрапило холодне повітря), доки не наступить час ставити торт.
  • Торти і мафіни краще випікати без конвекції.
  • Зазвичай торти потрібно ставити в центр духовки, адже якщо їх поставити під самий верх, він може підгоріти.
  • Не відкривайте духовку під час випікання торта протягом перших 40 хвилин, інакше торт може осісти.
  • Для перевірки готовності бісквітного торта потрібно злегка натиснути пальцем на поверхню: якщо торт пружинить – він готовий, якщо палець залишає вм’ятину – дайте йому ще декілька хвилин.
  • Готовність тортів з великою кількістю фруктів можна перевірити, уважно прислухаючись до них у духовці: якщо вони «шиплять» або «співають» - значить ще не готові. Слідкуйте також за тим моментом, коли торти почнуть відставати від стінок форми.
  • Для того аби торт відразу не сів після завершення процесу випікання, необхідно обережно прочинити духовку і залишити торт у ній на 5-10 хвилин.